фото:  УикипедияРъководителят на кабинета на полския президент Кшиштоф Шчерски заяви, че

...
фото:  УикипедияРъководителят на кабинета на полския президент Кшиштоф Шчерски заяви, че
Коментари Харесай

Полша: Нямаме териториални претенции към Беларус

фото:  Уикипедия

Ръководителят на кабинета на полския президент Кшиштоф Шчерски съобщи, че Полша няма желание да нарушава териториалната целокупност на Беларус, оповестява ТАСС.

Полша поредно отстоява върховенството на интернационалното право в връзките сред страните на интернационалната сцена, съобщи Шчерски и добави, че основата на този закон е  правилото на суверенитет и териториална целокупност на страните .

Според политика републиката пази този принцип и го ползва във външната си политика.

" Ето за какво ние сме натъжени и сюрпризирани, че в пропагандата на беларуските управляващи има догатки, че Полша твърди, че е имала желание да наруши териториалната целокупност на тази страна ", заключи Шчерски, наблягайки, че  полската страна няма такива планове .

На 9 август в Беларус се организираха президентски избори. След закриването на изборните секции в републиката започнаха всеобщи митинги против подправяне на резултатите. По време на митингите силите за сигурност използваха сълзотворен газ, зашеметяващи гранати и гумени патрони против стачкуващи.

По-късно започнаха стачки в най-големите индустриални предприятия в страната, чиновниците изискват следващи избори и  преустановяване на грубото отношение към протестиращите по време на демонстрации.  Всички щабове на опозиционните претенденти оповестиха, че не признават формалните резултати.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР